ua en ru

У результаті зіткнень у Каїрі загинули 12 людей

В результаті останніх зіткнень на площі Тахрір в столиці Єгипту Каїрі загинули 12 осіб, більше 800 отримали поранення. Про це повідомляє ВВС з посиланням на Міністерство охорони здоров'я країни.
Раніше демонстрантами були зроблені спроби підпалу декількох будинків.
Влада країни звинуватила протестуючих в спробі підпалу парламенту. Військові також звинуватили демонстрантів у навмисних провокаціях.
У Єгипті триває хвиля протестів. Учасники акцій протесту побоюються, що Військова рада, яка покликана допомогти в переході Єгипту до демократії, насправді намагається утримати владу в своїх руках. На масовіих демонстраціях в Каїрі і інших містах лунають заклики до військових передати владу до початку парламентських виборів.
Єгипет став другою країною, де стався переворот в час так званої "арабської весни". Під тиском населення екс-Президент країни Мубарак 11 лютого 2011 р. пішов у відставку. Нагадаємо, суд над Мубараком був відкладений до 28 грудня. Однак демонстранти практично відразу звинуватили нову владу в перевищенні повноважень, а саме у використанні військових трибуналів замість звичайних судів.