ua en ru

Унаслідок серії вибухів на півдні Таїланду загинули п'ятеро людей, більше 50 поранені

На півдні Таїланду в результаті трьох вибухів в місті Яла загинули п'ять осіб. За інформацією місцевої поліції, понад 50 осіб з пораненнями доставлені в лікарні.

Як повідомляє радіо "Свобода", вибухнув один замінований автомобіль і вибухові пристрої, прикріплені до мотоциклів.

Попередня крупна серія терактів сталася в Таїланді в жовтні 2011 р. Тоді в провінції Яла прогриміло 12 вибухів. Десятки людей отримали поранення, троє - загинули.

З 2004 р. на півдні Таїланду, де розташовані бази малайських радикальних ісламістів, нерідко відбуваються зіткнення, жертвами яких стали кілька тисяч осіб. Хоча бойовики не проголосили будь-яких визначених і далекосяжних цілей, відомо про їх невдоволення ставленням з боку буддистської більшості - мусульмани вважають себе жертвами переслідувань і репресій.

За час зіткнень в південних тайських провінціях - Яла, Паттані і Наратхіват загинуло близько 4 тис. 800 осіб. В основному жертвами бойовиків стають представники служб безпеки, чиновники і вчителі тайського походження. Однак вони також нападають і на мусульман, які надають підтримку владі.

Століття тому регіон, що нині знаходиться на півдні Таїланду, мав статус незалежного султанату, однак пізніше був приєднаний до майже повністю буддистського королівства.