ua en ru

Внаслідок роз'яснень ДПС підприємствами погашено заборгованість із заробітної плати на суму 324,3 млн грн

За рахунок спільних заходів Державної податкової служби (ДПС) та інших органів виконавчої влади в Україні погашено заборгованість із заробітної плати на загальну суму 324,3 млн грн, до бюджету надійшло 50,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це під час робочої наради повідомив голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко, передає прес-служба ДПС.

З початку року податкова служба України спільно з місцевими органами виконавчої влади відпрацювали майже 5 тис. підприємств, керівники яких нараховують своїм працівникам заробітну плату у незначних розмірах (тобто нижче або на рівні законодавчо встановленої мінімальної зарплати).
Водночас, за інформацією голови ДПСУ, проведено індивідуальну роз'яснювальну роботу щодо детінізації заробітної плати з 12 тис. роботодавців. Внаслідок таких заходів 12,5 тис. підприємств підвищили рівень оплати праці та додатково сплатили бюджетів 19,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб.
Матеріали щодо 6,6 тис. підприємств, на яких заробітна плата виплачувалася нижче законодавчо встановленої мінімальної, направлено до органів прокуратури.
До органів прокуратури спрямовано матеріали та відомості щодо 682 підприємств, які мали довготривалу заборгованість із виплати заробітної плати на суму 242,6 млн грн.
Зокрема, після зустрічі з представниками ДПСУ погасили заборгованість з виплати заробітної плати такі підприємства як ВАТ "ГРЛ" (Полтавська обл.), ЗАТ "Черкаський агротепличний комбінат", Філія "Чернігівська Дорожно-експлуатаційна дільниця" ДП "Чернігівський облавтодор". Цими підприємствами погашено заборгованість по зарплаті на загальну суму понад 3,5 млн грн, до місцевих бюджетів сплачено понад 600 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.