ua en ru

В результаті підриву автобуса в передмісті Дераа постраждали 15 сирійських військовослужбовців

В результаті спрацьовування вибухового пристрою на шляху проходження автобуса з військовослужбовцями сирійської армії 15 людей отримали поранення, передає Press TV. За інформацією телеканалу, інцидент стався біля населеного пункту Аль-Нааїма недалеко від м.Дераа.

За заявою начальника поліції, генерала Мохамеда Дейб Асаада, в районі організований пошук озброєної терористичної групи, учасники якої здатні виготовляти вибухові пристрої.

Разом з тим надходить інформація, що 7 вересня 2011 р. також було здійснено напад на військовий госпіталь в м.Хомс. Будівлю обстріляли з гранатометів і кулеметів, даних про можливі жертви теракту поки немає.

Незважаючи на всі зусилля влади, в арабській республіці тривають заворушення. Влада заявляє, що основними винуватцями безладів є групи озброєних провокаторів, що діють під прикриттям демонстрантів, які домагаються політичних змін у країні. Протестні акції у Сирії почалися навесні ц.р. Однак, на відміну від Тунісу, Єгипту, Лівії, правлячому режиму країни вдається утримувати владу, незважаючи на відкриті заяви Заходу про нелегітимність Президента Башара Асада як національного лідера.