ua en ru

В результаті обстрілу з території РФ за час АТО загинуло 27 прикордонників, 185 поранено, - інформцентр РНБО

В результаті обстрілу українських прикордонних пунктів з території Російської Федерації (РФ) за час проведення антитерористичної операції (АТО) загинули 27 українських прикордонників, а ще 185 отримали поранення.

В результаті обстрілу українських прикордонних пунктів з території Російської Федерації (РФ) за час проведення антитерористичної операції (АТО) загинули 27 українських прикордонників, а ще 185 отримали поранення. Про це в ході брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом, в результаті обстрілу з території Російської Федерації загинуло 27 українських прикордонників і 185 отримали поранення. Всі вони були вражені російським зброєю", - заявив Лисенко.

За словами спікера РНБО, масовані артилерійські обстріли українських прикордонних позицій з російської території з залученням бойової техніки Збройних сил РФ почалися на початку липня 2014 р.

"Їх кількість з кожним днем збільшується. У середньому щодоби російські професійні військовослужбовці здійснюють 3-5 артилерійських обстрілів прикордонних підрозділів", - зазначив Лисенко.

Він підкреслив, що починаючи з 5 червня зафіксовано 153 напади і обстріл українських прикордонних нарядів та місць дислокації прикордонних підрозділів.