ua en ru

В результаті торнадо, який обрушився на Японію, одна людина загинула, понад 30 отримали травми

Торнадо, що обрушився сьогодні на японське м. Цукуба, забрало життя дитини, ще 30 людей отримали травми різного ступеня тяжкості. Як повідомили медичні служби міста, 14-літній підліток помер від отриманих поранень. У лікарнях залишаються ще 10 людей, їм надається медична допомога, передає Associated Press.

Руйнівний ураган пройшов у м. Цукуба, розташованому в 60 км на північний схід від японської столиці Токіо. Місто відоме як науковий центр, де розташовані десятки дослідницьких установ і наукових інститутів.

Японські ЗМІ повідомляють про 150-200 будинків, пошкоджених стихією. На телевізійних кадрах видно будинки, що зійшли з фундаменту, житлові комплекси з вибитими вікнами, перевернуті автомобілі. За інформацією електроенергетичної компанії Tokyo Electric Power, 24 тис. будинків залишилися без електрики через грози та сильний вітер.

Торнадо порівняно рідкісні для столичного регіону Японії. Найбільш руйнівний торнадо в країні за останні десятиліття стався на острові Хоккайдо в листопаді 2006 р., коли загинули дев'ятеро людей і ще 26 отримали поранення.