ua en ru

В результаті повені в Пакистані загинули 88 людей, 8 млн - евакуйовано

У пакистанських провінціях Сінд і Пенджаб в результаті сильної повені загинули 88 людей, ще 8 млн евакуйовані з району стихійного лиха, передає "Сіньхуа" з посиланням на пакистанську владу. Згідно з офіційною заявою Національного управління з ліквідації надзвичайних ситуацій, усім постраждалим, які втратили житло, надані місця у тимчасових таборах, всі вони отримують необхідну медичну допомогу і продовольство. В операції з ліквідації наслідків стихійного лиха задіяні підрозділи сил цивільної оборони, армія і структури ООН.
Поряд з цим, ситуацію в регіоні катастрофи погіршують підтверджені випадки малярії та кишково-вірусної інфекції, яка поширюється через воду. Місцеві ЗМІ заявляють про виявлення приблизно 1,5 тис. хворих.
Найближчим часом синоптики не прогнозують поліпшення метеорологічної ситуації. Відповідно їх розрахункам, протягом наступних днів регіон продовжить заливати дощами. Саме вони послужили причиною виходу річок з берегів.
Найсильніша, за час спостережень, повінь в Пакистані сталася в 2010 р., тоді через розлив річок загинуло більше 2 тис. чоловік, ще 20 млн були евакуйовані із затоплених районів. Варто зазначити, що під час цього надприродного посилення дощів над Центральною Азією, європейська частина Росії страждала від рекордної засухи і лісових пожеж.