ua en ru

В результаті мінометного обстрілу "Авдіївського коксохіму" постраждали дві людини

В результаті мінометного обстрілу "Авдіївського коксохіму" постраждали дві людини
У Донецькій області вчора, 4 листопада, під час мінометного обстрілу були поранені співробітниця "Авдіївського коксохімічного заводу" (АКХЗ) і працівник підрядної організації.

У Донецькій області вчора, 4 листопада, під час мінометного обстрілу були поранені співробітниця "Авдіївського коксохімічного заводу" (АКХЗ) і працівник підрядної організації. Про це повідомляє прес-служба групи "Метінвест", в структуру якої входить авдіївський завод.

"Поранені доставлені в заводську медико-санітарну частину. Загрози їх життю немає. Інфраструктурі підприємства нанесені серйозні пошкодження. Йде оцінка завданих збитків", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в прес-службі, прицільний вогонь по території АКХЗ вівся вчора з самого ранку. Снаряди влучили в район рампи коксового цеху №2, зачеплені смолоперегонный цех і цех фталевого ангідриду. Пошкоджені комунікації, будівлі і споруди. Основне технологічне обладнання не постраждало.

Повідомляється, що це вже другий потужний артилерійський обстріл "Авдіївського коксохіму" за останні кілька днів. Так, 1 листопада на територію заводу впали шість снарядів. Пошкодження нанесені будівель кристалізації нафталіну і санпобуткорпусу №10. Порушена робота газо- і паропроводів, водоводів гарячої води. У приміщеннях вибиті вікна. Пошкоджені електропроводи, які живлять установку уловлювання №2 і цех сіркоочищення №2. На даний момент обірвані 24 кабелю. Одна міна розірвалася в безпосередній близькості від пекококсового цеху. Значної шкоди завдано залізничного полотна, що ускладнює нормальну роботу підприємства.

Нагадаємо, в середині липня 2014 р. "Авдіївський коксохімзавод" був пошкоджений в результаті артобстрілу.

21 жовтня 2014 р. гендиректор "Метінвесту", у структуру якого входить авдіївський завод, анонсував відновлення роботи раніше зупинених заводів.

ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" випускає 30 видів продукції (доменний кокс, який використовується в чорній і кольоровій металургії) споживачами якої є як вітчизняні, так і зарубіжні підприємства з багатьох країн світу. Продукція підприємства відрізняється високою якістю і може використовуватися як готовий товар, так і у вигляді сировини для інших галузей.