ua en ru

В результаті артобстрілу пошкоджено Авдіївський коксохімзавод, - ДонОДА

Сьогодні, 22 липня 2014 р., в результаті артилерійського обстрілу були пошкоджені смолоперегонный цех і лінія електропередач 110 кВ у ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод".

Сьогодні, 22 липня 2014 р., в результаті артилерійського обстрілу були пошкоджені смолоперегонный цех і лінія електропередач 110 кВ у ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод". Про це повідомляє департамент розвитку базових галузей промисловості Донецької обласної державної адміністрації.

При цьому в ДонОДА повідомляють, що постраждалих в результаті артобстрілу немає.

Однак, за повідомленням облдержадміністрації, через можливе зниження поставок коксу на ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча", для якого ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" є основним постачальником коксу, на металургійному комбінаті зупинені дві доменні печі з п'яти.

"Після припинення бойових дій біля міста Авдіївка фахівці зможуть виїхати на місце події, оцінити характер пошкоджень ліній електропередач і визначити терміни їх усунення", - додають в прес-службі.

Водночас в прес-службі групи "Метінвест", в структуру якої входить Авдіївський коксохім, повідомляють, що зараз ведуться відновлювальні роботи на пошкоджених ділянках. Очікується, що на ліквідацію наслідків буде потрібно не менше двох діб.

"Протягом цього часу випуск коксу на АКХЗ буде скорочено наполовину. Тим не менш, в цілому така ситуація не вплине істотно на роботу ряду металургійних підприємств групи, що використовують продукцію АКХЗ - Єнакіївського метзаводу і Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча. Керівництво металургійного дивізіону групи "Метінвест" оперативно розробило схему заміщення поставок коксу на ці заводи продукцією інших коксохімічних підприємств холдингу - Дніпродзержинського, Єнакіївського коксових заводів і коксових батарей комбінату "Азовсталь", - зазначають у прес-службі "Метінвесту".