ua en ru

В результаті масштабної операції сили безпеки Алжиру знищили 25 бойовиків

Сили безпеки Алжиру почали з 9 грудня масштабну облаву екстремістських угруповань в районі Сіді-Алі-Бунад на північному сході країни, до теперішнього часу знищено 25 бойовиків, передає "Сіньхуа".

Район Сіді-Алі-Бунад знаходиться на стику провінцій Тізі-узі і Бумердес. У місцевих ЗМІ говориться, що сили безпеки провели пошуки в лісовому масиві в районі, здійснили бомбардування можливих укриттів бойовиків і створювали перешкоди мобільного зв'язку, яка використовується бойовиками для контактів і приведення в дію вибухових пристроїв. У ході операції сталася запекла перестрілка між підрозділом сил безпеки і бойовиками. Проведена операція є наймасштабнішою за останні роки в Алжирі.

З 90-х рр. ХХ століття бойовики екстремістських організацій Алжиру неодноразово влаштовували теракти, націлені проти урядових військ, поліції, державних органів і цивільного населення. В останні роки завдяки політиці уряду, спрямованої на національне примирення, і посилення військових ударів безпека в Алжирі трохи покращилася, однак у ряді районів і раніше, мають місце вилазки терористів.