ua en ru

В результаті допемісії акцій Deutsche Bank має намір виручити 9 млрд євро і направити їх на викуп цінних паперів Postbank

За інформацією, отриманою Handelsbank з фінансових кіл, глава Deutsche Bank Йозеф Аккерманн і його фінансовий директор Штефан Краузе завершують зараз переговори з інвестиційними банками, і вже сьогодні може стати відомо, який з них стане організатором майбутньої в найближчі тижні допемісії, пише РБК daily.

Експансію на місцевому ринку DB вже почав, поглинувши раніше Berliner Bank, Norisbank і банк Sal. Oppenheim, а також придбавши майже 30% акцій Postbank. До речі, якщо DB виявиться одноосібним власником Postbank (DB має опціон на придбання всіх цінних паперів банку), це означатиме, що нинішня кількість його приватних клієнтів (14 млн) зросте відразу удвічі.

Якщо DB дійсно має намір повністю придбати Postbank, то окрім 3 млрд євро на саму покупку йому необхідно зібрати ще не менше 5 млрд євро - для того, щоб зберегти свій показник достатності капіталу на рівні 10% або вище. До того ж не слід забувати, що на балансі Postbank є ще неліквідних активів в об'ємі майже 6 млрд євро. В зв'язку з цим Томас Штегнер з інвестиційного банку Macquarie вважає, що для того, щоб покупка Postbank не погіршила показник достатності капіталу DB, йому необхідно 9,6 млрд євро.