ua en ru

В результаті боїв на півдні Ємену загинули не менше шести осіб

На півдні Ємену в результаті сутичок бойовиків і урядових сил загинули шість людей, передає радіо "Свобода".

Як повідомили представники місцевих племен, в місті Зинджибар, на схід від Адена, військові атакували адміністративну будівлю. Вбито чотирьох бойовиків "Аль-Кайеди", у тому числі пакистанець. Двоє нападників поранені.

Біля блокпосту в сусідньому місті Лодер вибухнула бомба, закладена бойовиками. Загинули два члени місцевого громадського комітету в підтримку уряду, ще дев'ять отримали поранення.

Днем раніше щонайменше три людини загинули і 22 отримали поранення в результаті обстрілу поселень в єменській провінції Таїз. Повідомляється, що вогонь по житлових кварталах відкрили урядові війська. Як мінімум дві людини загинули у вівторок від мінометного обстрілу в столиці Сані в боях між вірними Президентові силами і опозицією і ще 14 людей загинули в результаті авіаударів по ісламістах на півдні країни.

Внутрішня обстановка в країні серйозно ускладнилася після того, як Президент Алі Абдалла Салех, який до цього знаходився на лікуванні в Саудівській Аравії, прибув у країну. Ємен, як і багато інші країни регіону, відчуває на собі революційний підйом, який багато хто називає "Арабською весною". За різними оцінками, жертвами цих подій вже могли стати до 3 тис. осіб.

Угрупування "Аль-Кайеда у Ємені", користуючись ослабленням центральної влади через багатомісячні акції з вимогою відставки Салеха, намагається закріпитися в деяких районах країни.