ua en ru

В результаті атаки смертника в Пакистані 16 людей загинули, понад 40 отримали поранення

На північному заході Пакистану в племінній області Баджаур терорист-смертник вчинив вибух біля поліцейського поста. За останніми даними, жертвами теракту стали 16 осіб. Серед загиблих - п'ятеро поліцейських. Більшість жертв теракту - випадкові перехожі, серед них кілька учнів розташованої поруч школи.

Число постраждалих сягає 40. Місце вибуху оточене поліцією, повідомляє Reuters.

Інцидент стався недалеко від кордону з Афганістаном, у місті Техсіл Хаар. Зазначимо, що Баджаур входить в Зону племен Пакистану - тут не діють федеральні закони. У Зоні існує сім так званих політичних агентств - свого роду племінних міні-держав, які визнають, однак, пакистанський підданство - Баджаур, Мохманд, Хайбер, Куррам, Оракзай, Північний і Південний Вазиристан.

Як повідомляють місцеві телеканали, смертником був підліток на вид 14 - 16 років.

Теракт стався незважаючи на підвищені заходи безпеки, що прийняті в Пакистані у зв'язку з річницею знищення лідера міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" Усами бен Ладена. Він був убитий в ніч на 2 травня 2011 року в ході операції американського спецназу в Абботабаді на півночі Пакистану.

Зона племен стала притулком для угруповань бойовиків-ісламістів, які виступають проти режиму в сусідньому Афганістані і проти пакистанської влади, яких таліби оголосили "порушниками норм ісламу".