ua en ru

В результаті атаки курдських бойовиків на солдатів турецької армії загинули 20 осіб

Курдські бойовики напали на солдатів турецької армії в провінції Хаккярі, розташованій на південному сході Туреччини. В результаті атаки загинули близько 20 військовослужбовців, ще декілька солдатів отримали поранення, повідомляють турецькі ЗМІ. Міноборони країни цю інформацію поки не підтвердило.
Напередодні в Туреччині відбувся ще один теракт, до якого можуть бути причетні курдські сепаратисти. В результаті вибуху в повіті Гюроймак на південному сході країни загинули вісім осіб, четверо з них були співробітниками органів правопорядку. Крім того, при вибуху загинула дитина.
За версією слідства, до інциденту можуть бути причетні бойовики Робочої партії Курдистану (РПК), хоча поки жодне з терористичних угрупувань не взяло на себе відповідальність за вибух.
Нагадаємо, РПК - одна з радикальних організацій, яка добивається створення незалежного Курдистану на територіях Туреччини, Іраку, Ірану і Сирії. Незважаючи на те, що число курдів у всьому світі складає до 40 млн, цей народ ніколи не мав власної держави.
За підрахунками експертів, втрати турецької армії і сепаратистів з 1984 р. складають близько 45 тис. осіб.
В кінці вересня і початку жовтня вибухи, в організації яких підозрюють бойовиків РПК, сталися також в турецькій столиці Анкарі і на популярному курорті Антальї.