ua en ru

В результаті артобстрілу Слов'янська загинула громадянка Росії, - МЗС РФ

В результаті артилерійського обстрілу м. Слов'янська (Донецька область) вчора, 1 липня 2014 р., загинула громадянка Росії.

В результаті артилерійського обстрілу м. Слов'янська (Донецька область) вчора, 1 липня 2014 р., загинула громадянка Росії. Про це повідомляє прес-служба Миниситерства закордонних справ Російської Федерації.

"1 липня в Донецькій області українські силовики піддали артилерійському обстрілу м. Слов'янськ, село Семенівка і м. Ямпіль Краснолиманського району. Під час артобстрілу м. Слов'янська загинула громадянка Росії Т. Іванова, що приїхала з Санкт-Петербурга. Три людини поранені, одна з постраждалих жінок перебуває у вкрай важкому стані", - повідомляють у російському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС РФ стверджують, що українська артилерія завдає удари осколково-фугасными снарядами.

За даними російського міністерства, в результаті артобстрілу сильні пошкодження отримали будівлі в мікрорайоні Артем, особливо житлові будинки на вулицях Вільна і Бульварна.

Крім того, в МЗС РФ повідомляють, що 1 липня в результаті бойових дій повністю знеструмлене м. Слов'янськ, а також порушено енергопостачання декількох об'єктів м. Краматорську: пологовий будинок та хірургічне відділення міської лікарні.

У зв'язку з цим в російському зовнішньополітичному відомстві знову закликають українську владу повернутися до припинення вогню.

Зазначимо, вчора в МЗС Росії заявили про численні жертви серед цивільного населення в ході антитерористичної операції (АТО), яка проводиться на сході України силовиками.

Нагадаємо, з 1 липня 2014 р. Президент Петро Порошенко оголосив про припинення перемир'я і відновлення антитерористичної операції в Луганській і Донецькій областях.