ua en ru

В режимі автоматичного відшкодування на сьогодні сплачується 73% всіх компенсацій ПДВ, - ДПСУ

Голова Державної податкової служби України (ДПСУ) Віталій Захарченко впевнений, що до кінця року його відомство зможе максимально перевести відшкодування ПДВ в автоматичний режим. Про це він заявив на брифінгу в Одесі, передає прес-служба ДПСУ.
Голова ДПСУ відзначив, що на сьогодні в режимі автоматичного відшкодування сплачується 73% всіх компенсацій ПДВ.
"Процес автоматичного відшкодування податку на додану вартість стає динамічнішим. За чотири періоди кількість платників, що отримали право на автоматичне відшкодування, збільшилась у 5 разів", - підкреслив Захарченко.
Він нагадав, що у січні цього року, відразу після запровадження автоматичного відшкодування, право на це отримали тільки 24 платника, які отримали 457 млн грн. Вже по деклараціям за квітень, поданих у травні, таких підприємств стало 122, а загальна сума компенсованого таким шляхом ПДВ досягла 2,2 млрд. грн.
На сьогодні отримувачі автоматичного відшкодування представляють 25 з 27 регіонів України. До переліку увійшли підприємства гірничо-металургійного комплексу, машинобудування, суднобудування, електротехнічної, легкої та хімічної промисловості, будівництва, сільського господарства та торгівлі, зернотрейдери.
"Щоб зняти проблеми з відшкодуванням ПДВ, за останні два місяці ми перевищили відшкодування податку на 1,2 млрд грн, замість запланованих 3,2 млрд грн було відшкодовано 4,4 млрд грн", - наголосив Захарченко.