ua en ru

В регіонах, постраждалих від холери, найближчим часом буде відновлено пляжний сезон, - Аніщенко

В регіонах, постраждалих від холери, найближчим часом буде відновлено пляжний сезон. Про це після сьогоднішньої зустрічі з викладацьким та студентським складом Національного медичного університету ім. Богомольця заявив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні у нас залишилося два пацієнти, які захворіли... Це мешканка Волновахи і мешканка Маріуполя ... Це ті пацієнти, у яких виявили інфекцію в процесі проведення дослідження вогнищ. Я можу сказати, що на сьогодні ситуація контрольована і я сподіваюся, що... найближчим часом, найближчим днями ми відкриємо курортний сезон", - сказав Анищенко.
Міністр уточнив, що мова йде про два курортних регіона в Донецькій області. Аніщенко підкреслив, що пляжі Маріуполя для купання будуть закриті "тому що той тип захворювання, який ми виявили, це завізний, не наш, і ми продовжуємо роботу з пошуку джерела".
За словами Аніщенка, навіть у разі невиявлення джерела захворювання, самим важливою є необхідність вжити серйозних протиепідеміологічних заходів.