ua en ru

У районі штаб-квартири Каддафі в Тріполі сталася серія вибухів

У Тріполі сталася серія вибухів в районі штаб-квартири глави держави Муаммара Каддафі. Очевидці повідомляють, що над комплексом будівель, що належать лівійському лідерові, стоїть стовп диму.

Відомо, що в районі резиденції Каддафі сталося не менше шести вибухів. Імовірно, вони стали наслідком чергового авіаудару НАТО, повідомляє РБК з посиланням на ВВС.

Останнім часом резиденція Каддафі неодноразово ставала мішенню сил Північноатлантичного альянсу.

1 травня 2011 р. стало відомо, що в результаті чергового авіаудару НАТО вбито молодшого сина Каддафі і трьох онуків лівійського лідера.

Нагадаємо, в лютому 2011 р. в Лівії спалахнула громадянська війна, яка розколола країну на захід, де взяли гору прихильники Каддафі, і схід, контрольований бунтівниками. 17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє літакам армії уряду Лівії здійснювати польоти над територією країни. Потім в лівійський конфлікт втрутилася міжнародна коаліція, яка почала завдавати удари по військових і промислових об'єктах, що знаходяться під контролем сил Каддафі. Через деякий час командування коаліцією перейшло до НАТО.