ua en ru

У рамках справи щодо вибуху в мінському метро порушено кримінальну справу за фактом халатності

Правоохоронні органи Білорусії порушили кримінальну справу за фактом халатності в рамках справи щодо вибуху в мінському метро 11 квітня 2011 р., повідомив глава МВС республіки Анатолій Кулешов, передає РБК.
"На сьогоднішній день за фактом халатності вже порушено кримінальну справу. І в рамках цієї кримінальної справи буде дана оцінка всім особам, винним у тому, що сталося", - зазначив міністр.
За його словами, у даній справі проведено три службові перевірки. "Хочемо, щоб усе було неупередженим, щоб рішення виносилось об'єктивно і щоб міліцію не звинуватили в тому, що вона зацікавлена покрити своїх підлеглих і таким чином мінімізувати можливі наслідки для окремих співробітників", - сказав міністр.
Зокрема, "буде дана оцінка діям тих, хто повинен і зобов'язаний був попередити можливість проносу вибухового пристрою в метрополітен", зазначив глава МВС.
А.Кулешов підтвердив інформацію про те, що в республіці було попереджено три готуються теракту. "Так, дійсно, готувалися. Звичайно ж, подробиць я вам не розповім, оскільки йде слідство", - сказав він.
Глава МВС не став називати прізвища затриманих у справі про теракт, зазначивши, що у нього "немає повноважень і прав таких". "Доказів достатньо. Мотиви будуть з'ясовані в процесі розслідування кримінальної справи", - сказав він.