ua en ru

В Раді зареєстрували законопроект про офіційний статус російської мови в Україні

Народні депутати Сергій Ківалов (фракція Парті регіонів) та Світлана Фабрикант (позафракційна) зареєстрували у Верховній Раді України законопроект № 4008а "Про офіційний статус російської мови в Україні".

Народні депутати Сергій Ківалов (фракція Парті регіонів) та Світлана Фабрикант (позафракційна) зареєстрували у Верховній Раді України законопроект № 4008а "Про офіційний статус російської мови в Україні". Про це йдеться на офіційному сайті парламенту .

Наразі текст законопроекту на сайті Ради відсутній.

Зазначимо, що 20 травня 2014 р. народні депутати підтримали меморандум миру та злагоди, у якому зазначається, що для досягнення миру і злагоди Верховна Рада України зобов'язується: поруч з конституційним статусом української мови як державної, забезпечити гарантування російської мови, а також гарантування інших регіональних мов і мов нацменшин в місцях їх компактного проживання.

Также одна из предлагаемых поправок к Конституции Украины предлагает передать областным и районным советам право определять официальные языки, которые наряду с государственным языком применяются на территории соответствующих административно-территориальных единиц в работе местных органов государственной власти и органов местного самоуправления.