ua en ru

У Раді очікують на програму діяльності Кабміну до кінця дня, - БПП

У Раді очікують на програму діяльності Кабміну до кінця дня, - БПП Джерело фото:autocentre.ua

У Верховній Раді очікують на програму діяльності Кабінету міністрів України до кінця поточного дня, 9 грудня. Про це в кулуарах заявила народний депутат із фракції "Блоку Петра Порошенка" Оксана Продан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми чекаємо програму діяльності уряду на 2015 р. Після цього ми повинні відпрацювати програму в усіх напрямках. Ми чекаємо, що уряд подасть проект програми до парламенту сьогодні, максимум - завтра", - заявила Продан.

Депутат зазначила, що після розгляду програми Рада має розглянути Бюджетний, Податковий кодекси і сам держбюджет.

Продан повідомила, що "отримала неофіційну версію проекту Податкового кодексу".

"Деякі новації, які можуть спричинити за собою посилення податкового і адміністративного тиску на бізнес, вже критикуються у ЗМІ. Ми будемо наполягати, щоб ще до внесення проекту до парламенту, спірні моменти були врегульовані. Ми не повинні допустити негативної реакції підприємців, (потрібно, - ред.) створити такі умови для ведення бізнесу, які будуть підтримані усіма. На рівні комітету ми також підготували ряд проектів законів для створення таких умов для бізнесу, зокрема, щодо податкового компромісу. Цей закон так і не був прийнятий парламентом попереднього скликання, хоча такі зобов'язання ми брали на себе перед підприємцями", - додала вона.

Нагадаємо, як очікується, Кабмін розгляне зміни до Податкового та Бюджетного кодексів на засіданні 9 грудня.