ua en ru

У Раді не досягли консенсусу про призначення прем'єра, - нардепи

Верховна рада навряд чи сьогодні призначить прем'єр-міністра. Про це журналістам в кулуарах Ради нардепи заявили, передає кореспондент РБК-Україна.

Верховна рада навряд чи сьогодні призначить прем'єр-міністра. Про це журналістам в кулуарах Ради нардепи заявили, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за словами віце-спікера Руслана Кошулинського сьогодні Рада не буде розглядати питання формування уряду.
"Я не бачу підстав для заяви сьогодні про створення коаліції. Я не думаю, що сьогодні буде розглядатися питання про призначення прем'єра", - сказав він.

Нардеп від фракції "Удар" Валерій Карпунцов заявив, що переговори про створення коаліції не закінчені "і це досить складний процес".

Заступник голови фракції "Батьківщина" Микола Томенко теж прогнозує, що сьогодні невеликі шанси на розгляд питання про призначення прем'єра.

Як повідомив РБК-Україна джерело з фракції "Батьківщина", переговори учора щодо кандидатури прем'єра і членів Кабміну тривали до першої години ночі.

"В силу того, що ми навряд чи досягнемо консенсусу... Швидше за все... буде прийнято рішення про дострокові парламентські вибори", - заявило джерело.

Нагадаємо, як заявляв учора лідер "Свободи" Олег Тягнибок, Рада 25 лютого призначить прем'єр-міністра. За його словами, поки що три опозиційні фракції не обговорювали питання висунення кандидата у Президенти. "Головне наше завдання - призначити прем'єра і сформувати уряд", - зазначав Тягнибок. При цьому "Свобода" ще не визначилася, чи брати участь взагалі в коаліції і в новому уряді.