ua en ru

В.Путін прогнозує вихід РФ на докризовий рівень ВВП у I половині 2012 р

Росія вийде на докризовий рівень ВВП у I половині 2012 р. Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін у прямому ефірі спеціальної програми "Розмова з Володимиром Путіним. Продовження", повідомляє РБК.

За його словами, деякі експерти вважають, що це відбудеться в кінці 2011 р., інші - що в кінці 2012 р. "Я думаю, що, правда, як завжди, посередині: десь у першій половині 2012 р. ми повинні вийти на докризовий рівень ", - зазначив прем'єр. На його думку, саме відновлення обсягу економіки 2008 р. позитивно позначиться і на зарплатах, і на відновлення ринку праці.

Відповідаючи на питання, коли люди відчують позитивний ефект повернення до докризового рівня життя, В. Путін сказав: "Мені здається, що певну тенденцію до поліпшення вже люди повинні відчути". "У нас в минулому році було 6200 тисяч безробітних, а в цьому році ми скоротили безробіття, тобто створили 1,2 млн робочих місць (нових або відновлених). Це дуже хороший показник", - підкреслив він.

Крім того, глава уряду відзначив, що в 2010 р. в цілому по країні скоротилася кількість людей, що живуть за межею бідності. "У минулому році було 13,1 млн чоловік, в цьому році - 12,5 млн осіб. Це хороша динаміка. Хочу нагадати, що в 2000 р. за межею бідності в Росії проживало 29% населення - приблизно 45 млн людей", - пояснив він.