ua en ru

В.Путін: Приплив коштів в економіку України при інтеграції в ТС і ЄЕП може скласти 6,5-9 млрд дол

Прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін зазначив, що приплив коштів в економіку України при інтеграції в ТС і ЄЕП може скласти 6,5-9 млрд дол. Крім того, він запросив прем'єр-міністра України Миколу Азарова взяти участь у засіданні Комітету з питань економічного співробітництва 7 червня в Москві. Про це, виступаючи на зустрічі з українським колегою, заявив глава російського уряду В.Путін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я запрошую Миколу Азарова взяти участь у черговому засіданні Комітету з питань економічного співробітництва 7 червня, де будуть наші колеги з Казахстану і Білорусі, і ми сподіваємося, що в рамках процесу, який відбувається на пострадянському просторі, Україна також буде брати активну участь в інтеграційних процесах ", - заявив В.Путін.
За його словами, згідно з розрахунками експертів, приєднання України до Митного союзу (МС) становило б "прямий виграш України 6,5-9 млрд дол. на рік... Це 1,5-2% додатково до ВВП".
В.Путін відзначив, що "багато чого буде залежати, на яких умовах Україна планує створити Зону вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС. За його словами, РФ буде змушена поставити питання про введення торгових обмежень для України.