ua en ru

В.Путін: Під прикриттям резолюції ООН по Лівії відбувається втручання у внутрішню громадянську війну

Під прикриттям резолюції ООН про закрите небо над Лівією відбувається фактично втручання у внутрішню громадянську війну, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Данії Ларсом Лекке Расмуссеном, передає РБК.
"Коли все так зване цивілізоване міжнародне співтовариство навалюється на країну, знищуючи її інфраструктуру, мені це не подобається", - сказав В.Путін.
Він підкреслив, що конкретні дії членів міжнародної коаліції в Лівії не відповідають їх більш раннім заявам. "Говорили, що не буде жертв серед мирного населення. Тепер там гинуть мирні жителі. Говорили, що не хочуть знищувати (лівійського лідера Муаммара) Каддафі. Тепер деякі офіційні особи заявляють про необхідність його знищення. Хіба був суд?" - зазначив В.Путін.
Він додав, що в Північній Африці переважають монархічні режими. "Там навкруги монархії, а не данська демократія. Це відповідає менталітету населення і практиці, яка там склалася. Там виникли суперечності, які вилилися в громадянську війну, але навіщо в неї втручатися?" - сказав російський прем'єр-міністр.