ua en ru

В.Путін: ОАК планує в 2011-2013 рр. в 3 рази збільшити випуск громадянських літаків

Об'єднана авіабудівна корпорація (ОАК) планує в 2011-2013 рр. в три рази збільшити випуск громадянських літаків, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на нараді з питання про витрати федерального бюджету на 2011-2013 рр. у частині промисловості і транспорту, повідомляє РБК. Прем'єр підкреслив, що таким чином держкорпорація перейде від штучного до серійного виробництва громадянських авіасудів. Для цього необхідно продовжити технічне переозброєння авіабудівної галузі, додав він.
Кажучи про питання створення транспортної інфраструктури, В.Путін нагадав, що раніше було оголошене про зміну принципових підходів до дорожнього будівництва. "Відробіток і узгодження цих змін вимагають певного часу", - визнав прем'єр. Одночасно він запевнив , що в рамках існуючої системи бюджетного фінансування уряд знайде інвестиційні ресурси для продовження найважливіших будівництв.
Підприємствами ОАК в 2009 р. було побудовано 17 і передано замовникам 14 громадянських повітряних судів, зокрема: чотири літаки Іл-96, п'ять літаків Ту-204, три літаки Ту-214, два літаки Ан-148. Цього року компанія починає постачання замовникам літака Sukhoi SuperJat-100.