ua en ru

У виробництво дитячого харчування вкладуть 3 млрд дол, - Мінекономрозвитку

У рамках виконання програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. Міністерство економічного розвитку і торгівлі готує низку інвестиційних проектів, які стосуються сільськогосподарського машинобудування, а також переробної галузі. Про це повідомив директор Департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку України Євген Олейников.

"Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. передбачено низку інвестиційних проектів, як для розширення існуючого виробництва, так і для створення супутніх виробництв. Наприклад, на виробництво нової сільськогосподарської техніки, яка буде затребувана аграріями, на виробництво навісного обладнання. Крім того , передбачені проекти з розвитку системи виробництва дитячого харчування в Україні, також зав'язані на аграрний сектор. В принципі в сумі ємність цього сектора може перевищити 3 млрд дол Головне питання полягає в тому, наскільки дійсно ефективно ми готові розробляти ці проекти і потім їх реалізовувати, тобто наскільки ми в змозі реально оцінити ринок, його попит і сформулювати свою пропозицію", - розповів представник міністерства.

Нагадаємо, програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр., яка була затверджена урядом, передбачає стимулювання розвитку пріоритетних галузей економіки, серед яких і агросектор. Передбачається, що частину коштів для створення і модернізації виробництв надасть держава, частина - бізнес, можливо також надання держгарантій за кредитами на розвиток виробництва.

Питання про активізацію сільськогосподарського машинобудування також обговорювалося 22 травня поточного року між першим віце-прем'єр-міністром Сергієм Арбузовим і його білоруським колегою Володимиром Семашко під час засідання міжурядової змішаної комісії з питань торговельно-економічного співпрацю 22 травня 2013 р. Зокрема, Арбузов запропонував білорусам розширювати співпрацю в сільськогосподарському машинобудуванні.

"При досить великій та активній співпраці в галузі сільськогосподарського машинобудування, ще існують значні резерви для його розширення. Сторонам необхідно розширювати співпрацю допомогою створення спільних виробництв. З урахуванням кон'юнктури ринку доцільно розглянути питання про розширення лінійки спільного виробництва тракторів "Білорусь" в Україні ("Мінський тракторний завод" та "Укравтозапчастина"). А також узгодити параметри та умови розширення локалізації в рамках діючих складальних виробництв", - сказав Арбузов.