ua en ru

В Полтавській обл. виявлено факт ухилення від сплати митних платежів на суму майже 6 млн грн при імпортуванні газового конденсату

В Полтавській області митники виявили факт ухилення від сплати митних платежів на суму майже 6 млн грн при імпортуванні газового конденсату, повідомляє прес-служба Державної митної служби України.
До митного поста "Кременчук" надійшов вантаж - "газовий конденсат". До митного оформлення були надані товаросупровідні документи, за якими товар надходив до України з Республіки Казахстан.
Посадові особи підприємства-імпортера вдалися до спроби задекларувати газовий конденсат під виглядом сирого нафтопродукту (в такому випадку митне оформлення задекларованого товару здійснюється за нульовою ставкою ввізного мита та без сплати акцизного податку).
Аналіз даної зовнішньоекономічної операції, проведений митниками, з урахуванням таких складових, як: технологічний регламент підготовки газу; результати випробування газового конденсату відповідного родовища; застосування певних методів стабілізації газового конденсату при високій температурі та тиску показав, що задекларований товар не може вважатися сирим нафтопродуктом, а є продуктом, який підданий достатній обробці для виготовлення пального.
За вчинення дій, спрямованих на неправомірне звільнення від сплати податків і зборів на загальну суму 5 млн 926 тис. грн, відносно посадової особи підприємства заведено адміністративну справу про порушення митних правил.