ua en ru

До Пенсійного фонду звернулося 247,8 тис. внутрішньо переміщених осіб, - Денисова

До Пенсійного фонду України для переведення пенсії звернулося 247,8 тис. внутрішньо переміщених осіб.

До Пенсійного фонду України для переведення пенсії звернулося 247,8 тис. внутрішньо переміщених осіб. Про це сьогодні на брифінгу у Кабінеті міністрів України повідомила міністр соціальної політики України Людмила Денисова, передає кореспондент РБК-Україна.

"До Пенсійного фонду звернулося 247 тис. 815 внутрішньо переміщених осіб", - сказала Денисова.

За словами міністра, найбільше осіб звернулося за пенсією в Харківській і Запорізькій областях.

Денисова нагадала, що згідно постанови Кабінету міністрів, відтепер для отримання пенсії необхідно отримати з центру зайнятості довідку про статус внутрішньо переміщеної особи та стати на облік.

"Якщо в місячний термін вони не звернуться і не отримають таку довідку, вони не отримають пенсій і соціальних виплат", - сказала міністр.

Вона наголосила, що таке рішення уряду прийнято для того, щоб уникнути так званого "пенсійного туризму", коли люди, отримавши пенсію в сусідній області, повертаються на окуповані території.

Нагадаємо, 20 жовтня 2014 р. народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 4490а-1 "Про внутрішньо переміщених осіб". За відповідне рішення проголосували 249 нардепів із 226 мінімально необхідних. на даний момент цей закон ще не підписаний Президентом України петром Порошенком.