ua en ru

У Пекіні в І кв. 2011 р. спостерігається спад на ринках житла і автомобілів

Дані, надані Пекінським комітетом у справах розвитку і реформ, свідчить, що в першому кварталі поточного року на ринку житла та автомобілів намітився помітний спад. Однак, це не зробило серйозного впливу на економічний розвиток загалом, місцева економіка продовжує зберігати стабільне і досить швидкий розвиток, передає "Сіньхуа".
За статистикою, в березні поточного року в Пекіні індекс цін на товарне житло в новобудовах зберігся на рівні минулого місяця, і виріс на 4,9% проти аналогічного періоду минулого року, при цьому темпи зростання демонструють помітний спад. Як показують дані по операціях в мережі менеджменту угод з нерухомістю міста Пекіна, в березні в Пекіні середні продажні ціни на товарне житло в новобудовах вперше з вересня 2009 року знизилися.
Ще більш помітний спад на автомобільному ринку столиці в першому кварталі. Тут було продано 93 тис автомобілів, що на 67,1% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Це стало стримуючим фактором відносно тенденції стрімкого зростання транспортних засобів.
В умовах спаду на ринках житла і автомобілів, народне господарство Пекіна в першому кварталі цього року як і раніше зберегло досить стійкий і швидкий розвиток, зростання вартості валової продукції в регіоні склав 8,6%, а зростання інвестицій в основні фонди - 20,1%. Оборот роздрібної торгівлі споживчими товарами зріс на 11,9%, фінансові доходи міста збільшилися на 36,7%. Середні доходи, що перебувають у безпосередньому розпорядженні жителів міст, а також середньодушові грошові надходження жителів сіл зросли, відповідно, на 10 і 11%, зареєстроване безробіття в містах зберігається на досить низькому рівні в 1,5%.