ua en ru

У парламенті Італії пройде сьогодні голосування щодо затвердження пакета антикризових заходів

У верхній палаті парламенту Італії - сенаті - 22 грудня ц.р. пройде голосування щодо затвердження пакета антикризових заходів, передає Reuters. Палата депутатів Італії 17 грудня вже затвердила план скорочення бюджетних витрат, запропонований урядом Маріо Монті. Очікується, що італійські сенатори також підтримають заходи суворої економії.
Антикризова програма передбачає збільшення дохідної частини бюджету на 33 млрд євро. Зокрема, планується підвищення різного роду податків і збільшення пенсійного віку. Третина від цієї суми кабінет має намір пустити на стимулювання економічного зростання.
Починаючи з 2012 р. італійці зможуть виходити на пенсію в 66 років, а італійки в 62 роки. Очікується, що в 2018 р. вік для обох груп може бути зрівняний до 66 років. При цьому уряд вводить так званий податок на солідність: пенсіонери, чия пенсія перевищує 200 тис. євро на рік, будуть зобов'язані платити податок в 15%. Основне завдання настільки суворих заходів - втримати третину економіки єврозони від краху.