ua en ru

Відносно Тимошенко порушено 11 кримінальних справ, - Соболєв

Щодо екс-прем'єр міністра України Юлії Тимошенко Генеральною прокуратурою України порушено 11 кримінальних справ. Про це на сьогоднішньому брифінгу у Верховній Раді України заявив нардеп від фракції БЮТБ Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.
Він нагадав присутнім журналістам інтерв'ю Президента України Віктора Януковича каналу Euronews, в якому глава держави зазначив, що на сьогоднішній день є декілька кримінальних справ яким потрібному дати хід, що б Юлія Тимошенко могла виправдати себе в судах.
"На сьогоднішній день, за нашою інформацією прокуратурою розглядається 11 таких справ і швидше за все найближчим години ми почуємо черговий звіт Генпрокурора Україна Пшонки, продовження попередніх його заяв про відкриття та поновлення слідства по11 кримінальним справам", - заявив Соболєв.
Соболєв зазначив, що ці кримінальні справи можна "об'єднати в одне провадження, деякі з них були закриті українськими судами, а щодо 6 з 11 справ було рішення Верховного суду України ... причому за часів Президента Леоніда Кучми, коли цей суд очолював пан Маляренко", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, раніше Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що крім існуючих і вже розслідуваних справ проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і нової кримінальної справи за боргами ЄЕСУ, інших кримінальних справ проти неї в провадженні Генпрокуратури і СБУ немає.