ua en ru

Щодо "губернатора Новоайдарського району" Прискалова порушено справу, - ГПУ

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому у відношенні "губернатора Новоайдарського району" Д. Прискалова.

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому у відношенні "губернатора Новоайдарського району" Д. Прискалова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

"Встановлено, що Д. Прискалов проголосив себе "губернатором Новоайдарського району", заявивши про припинення перерахування податків до бюджету України і використанні отриманих у вигляді податків коштів в інтересах Новоайдарського району у складі самопроголошеної "Луганської народної республіки", - повідомили в ГПУ.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) КК України. Досудове розслідування у зазначеному виробництві продовжується.

Нагадаємо, сьогодні в ГПУ повідомили, що за сприяння сепаратизму затриманий начальник відділу Новоайдарського районної ради. Крім того, 12 серпня повідомлялося про затримання голови Новоайдарського селищної ради Луганської обл. за аналогічним підозрою.