ua en ru

Відносно бахчисарайського комбінату "Будіндустрія" порушено кримінальну справа за несплату податків в сумі 2,7 млн грн

Проти посадових осіб бахчисарайського комбінату "Будіндустрія" порушено кримінальну справа за фактом умисного ухилення від сплати податків в сумі понад 2,7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби України в Автономній республіці Крим.

За інформацією прес-служби, з метою реалізації схеми ухилення від сплати податків керівники підприємства занижували об'єкт оподаткування і реалізовували готову продукцію за ціною, нижчою за собівартість, через підконтрольні "транзитні" фірми.

При реалізації за готівку будматеріалів біля центрального входу підприємства в автомобілі, використовуваному засновником однієї з "транзитних" фірм, були затримано двох громадян. У машині було виявлене і вилучене близько 185 тис. грн, бланки довіреностей і товарно-транспортні накладні "транзитної" фірми. На підприємстві вилучені первинні бухгалтерські документи з ознаками підробки, по яких виписувалися будматеріали на аресу "транзитних" фірм, а фактично продавалися за готівковий розрахунок на адресу кінцевих покупців будматеріали, оргтехніка та ін. Керівник підприємства затриманий. Ведеться слідство.