ua en ru

В основу проекту генплану Києву покладені 8 ініціатив, визначених стратегією розвитку до 2025 р., - Броневицький

Стратегія розвитку Києва до 2025 р. визначила чітке бачення майбутнього Києва, цільові показники соціально-економічного розвитку. Цим документом визначено 8 найбільших стратегічних ініціатив, які були покладені в основу планувальних рішень проекту генерального плану Києва та його приміської зони до 2025 р. Про це під час розширеного засідання колегії КМДА повідомив начальник КП "Інститут Генерального плану м. Києва" Сергій Броневицький, повідомляє прес-служба КМДА.
Він підкреслив, що відповідно до стратегії розвитку у генеральному плані визначено засади та пріоритети промислової політики, житлової політики, розвитку соціальної сфери. "Київ розвиватиметься як державний центр управління, науки, культури, освіти, спорту та туризму України, а також як провідний багатофункціональний діловий і науково-освітній центр Східної Європи та Чорноморського регіону у сфері бізнес-послуг. За прогнозом у місті буде майже 2 млн. робочих місць", - розповів Броневицький.
Він повідомив, що концептуальні засади економічного розвитку міста, розрахункові показники генерального плану передані головному управлінню економіки та інвестицій для урахування при розробці стратегії розвитку міста до 2025 р.
"В основу планувальної організації території міста Києва покладається збалансований розвиток правобережної та лівобережної частин міста із удосконаленням формування планувальних зон, закладених попередніми генеральними планами. Передбачається збалансований розвиток міста та приміської зони, на прилеглих територіях формуються зони спільних інтересів, передбачається розміщення об'єктів для забезпечення життєдіяльності Києва та приміської зони", - розповів Броневицький.