ua en ru

В.Онопенко виступає за посилення заходів безпеки для суддів

Голова Верховного суду України (ВСУ) Василь Онопенко виступає за посилення заходів безпеки стосовно суддів у зв'язку з вбивством судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже не лише йдуть погрози суддям, а вже ці погрози виконується... Це досить небезпечна ситуація і я боюся, щоб це не стало тенденцією... У нас були різні ситуації стосовно погрози суддям, але такого, щоб суддя загинув такого ще не було... Ми сьогодні повинні думати про те, що у зв'язку з такими подіями необхідно подумати про безпеку суддів, але не лише учасників процесу, тому ми будемо вносити відповідні законодавчі пропозиції", - сказав В.Онопенко.
Коментуючи подання члена Вищої ради юстиції (ВРЮ) Андрія Портнова щодо позбавлення статусу судді за порушення присяги судді Сергія Зубкова, голова ВСУ зазначив: "Порушення присяги потрібно ще довести. Кожен раз на ВРЮ ми розглядаємо десятки подань щодо порушення присяги тим чи іншим суддею. Той хто не працює, той і не робить помилок".
В той же час А.Портнов відмовився коментувати журналістам своє подання.