ua en ru

В.Онопенко: Президент не знав про порушення кримінальної справи проти моєї дочки

Під час зустрічі 14 лютого голова Верховного суду України (ВСУ) Василь Онопенко та Президент Віктор Янукович обговорили факти кримінального переслідування членів родини В.Онопенка - його дочки та зятя. Про це на брифінгу заявив голова ВСУ В.Онопенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це питання (кримінального переслідування родини В.Онопенка) було піднято в кінці (зустрічі). Президент абсолютно не знав, що було порушено кримінальну справу по (моїй) дочці... Його надзвичайно здивувало (порушення кримінальної справи за грошовий борг) і стурбувала ситуація з обшуком (помешкання В.Онопенка)... Відносно Євгена Корнійчука (зятя В.Онопенка), я нічого йому не сказав, лише сказав, що наявність складу злочину (у його діях) має визначити суд. Однак у мене склалася думка, що президент не був правильно поінформований по Корнійчуку", - зазначив В.Онопенко.
В.Онопенко не вважає, що Президент вплинув, щоб Є.Корнійчука випустили з під арешту за підписку про невиїзд: "я не думаю (що вплинув Президент)... Відповідно до Кримінального кодексу, після завершення слідства слідчі органи мають право змінити запобіжний захід... У слідчого були всі підстави змінити запобіжний захід. Я вважаю, що Президент не впливав".
Також голова ВСУ повідомив, що кожне третє рішення судів про утримання під вартою, як запобіжний захід, потім скасовується апеляційною інстанцією. За його словами, по кількості рішень про взяття під варту Україна є лідером у Європі. Окрім того, такі рішення призводять до переповненості слідчих ізоляторів.