ua en ru

В.Онопенко не знає про винесення йому вотуму недовіри

Голові Верховного суду України (ВСУ) Василю Онопенку нічого не відомо про те, що частина суддів ВСУ готується висловити йому вотум недовіри. Про це він заявив журналістам під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я цю думку чую з уст журналістів... Дійсно в законі про судоустрій у ст. 43 записано, що голові ВСУ може бути висловлена недовіра, якщо більше 10 суддів підпишуть питання про скликання пленуму... Я вам скажу чесно, я не бачив цих підписів, але таке право законом передбачено. Якщо найдеться 10 чи 12, чи 13 суддів, вони поставлять це питання перед пленумом, то передбачено 20 днів на підготовку цього питання... і питання виноситься на розгляд пленуму... Я завжди готовий звітувати перед колегами за свою роботу, а далі вирішить пленум", - сказав В.Онопенко.

Також В.Онопенко заперечив, що на нього здійснюється політичний тиск. "Я хочу сказати, що на мене дуже важко політично тиснути... Це неможливо", - зазначив він.

Нагадємо, що, за словами заступника голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергія Соболєва, готується усунення з посади голови ВСУ В.Онопенка шляхом висловлення йому недовіри пленумом ВСУ.