ua en ru

У Одеській обл. СБУ затримала працівників митниці за вимагання

В Одеській обл. 06 червня 2013 р. співробітники СБУ затримали працівників митниці які створювали штучні перешкоди у розмитненні вантажів та вимагали гроші у фізосіб за їх усунення. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Співробітники СБУ спільно з Котовською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері затримали "на гарячому" в пункті пропуску "Кучурган-авто" під час одержання неправомірної вигоди головного інспектора оперативного відділу служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Південної митниці Міндоходів та кількох інспекторів митного поста "Роздільна" Південної митниці Міндоходів, а також державного інспектора з охорони навколишнього середовища Одеської обл. та державного інспектора з карантину рослин.

"На митному пункті пропуску була налагоджена протиправна схема з вимагання та одержання хабарів від фізичних осіб, які переміщують товари через державний кордон України. Посадовці створювали штучні перешкоди у розмитненні вантажів, вимагаючи гроші за їх усунення", - йдеться у повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Криму за хабар затримано посадову особу командування ВМС України