ua en ru

В ОБСЄ обурені нападом членів "Свободи" на т.в.о. голови НТКУ Пантелеймонова

В ОБСЄ обурені нападом членів "Свободи" на голову НТКУ Пантелеймонова.

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у сфері свободи ЗМІ Дуня Міятович сьогодні, 19 березня 2014 р., висловила своє обурення з приводу нападу членів ВО "Свобода" на т.в.о. президента Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова. Про це повідомляє прес-служба організації.

"Я приголомшена цією обурливою дією, яка йде врозріз з усіма цінностями свободи ЗМІ і якій немає виправдання", - йдеться в листі Міятович до в.о. Президента України Олександра Турчинова. - "Це дуже серйозний інцидент, так як деякі з нападників не тільки представляють законодавчі гілки влади, але і є членами парламентського комітету з питань свободи слова та інформації".

Водночас вона привітала негайне засудження цього інциденту прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і лідером "Свободи" Олегом Тягнибоком та закликала український уряд до посилення безпеки журналістів, особливо в умовах поточної кризи в Україні.

"Я стурбована тим, що такі випадки частішають. Це вже другий випадок за останні дні, коли медіа-менеджери змушені піти у відставку", - додала Міятовіч, нагадуючи, що 17 березня група осіб увірвалася в офіс державного телебачення в Чернігівській області і змусила його голову Аркадія Білібаєва подати у відставку.

При цьому вона закликала владу України до швидкого і прозорого розслідування цих фактів та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, вчора ввечері, 18 березня 2014 р., нардепи від "Свободи" Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк, Андрій Іллєнко змусили т.в.о. голови Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про відставку. При цьому Мірошниченко застосував силу. Свободівців, зокрема, обурив той факт, що Перший національний 18 березня транслював церемонію підписання договору про приєднання Криму до РФ.