ua en ru

В обмін на зниження ціни газу до 250 дол. за 1 тис. куб. м "Нафтогаз" готовий допустити "Газпром" до розробки сланцевих родовищ

За словами високопоставленого джерела видання "Комерсант-Україна" в департаменті нафтової, газової і нафтопереробної промисловості Міненерго України, з понеділка в Москві працює делегація "Нафтогазу", що намагається надати "Газпрому" українські аргументи на користь необхідності зниження ціни природного газу.

"Україна - найбільший покупець газу в Європі. Проте, незважаючи на це, ціни для нас встановлені надзвичайно високі. Тому ми хочемо купувати не 33 млрд кубометрів газу в рік, як це передбачено контрактом, а 25 млрд. А об'єм, що залишився, купувати на спотовому ринку". За словами співбесідника, Ostchem Group Дмитра Фірташа при покупці газу в Німеччині добивається ціни 340 дол. за тисячу кубометрів. В той же час російський газ обходиться "Нафтогазу" в 425 дол.

В обмін на зниження ціни до 250 дол. за тисячу кубометрів "Нафтогаз" готовий викупляти законтрактовані об'єми, а також пропонує допустити Росію до розробки сланцевих родовищ в Україні.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович сьогодні здійснить візит до Росії.