ua en ru

В Нью-Йорку сьогодні відбудеться судове слухання у справі колишнього голови МВФ Домініка Стросс-Кана

В Нью-Йорку сьогодні відбудеться судове слухання у справі колишнього глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана, обвинуваченого в сексуальних домаганнях і спробі зґвалтування. Адвокати Стросс-Кана повідомили, що їх клієнт сьогодні заявить про свою невинність у суді штату Нью-Йорк, куди він повинен з'явитися для того, щоб офіційно або відкинути, або прийняти висунуті проти нього звинувачення, передає радіостанція "Голос Америки".

Стросс-Кана звинувачують у спробі зґвалтування покоївки у фешенебельному нью-йоркському готелі. Якщо колишнього голову МВФ визнають винним, йому загрожує до 25 років тюремного ув'язнення. Йому висунуто звинувачення за кількома статтями, в тому числі - в незаконному сексуальному акті, в спробі зґвалтування, у схилянні до сексуальних дій, в насильницькому затримання постраждалої і в тому, що Стросс-Кан доторкався до постраждалої без її згоди.

Стросс-Кан пішов з поста глави МВФ через кілька днів після того, як 14 травня був затриманий в аеропорту Нью-Йорка за кілька хвилин до вильоту в Париж.

Його ймовірною жертвою є 32-літня іммігрантка з Африки. Згідно з її свідченнями, Стросс-Кан напав на неї, коли вона увійшла в його номері в готелі "Софітель" для того, щоб прибрати кімнату, оскільки думала, що гость вже поїхав.