ua en ru

У Нью-Йорку вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих 11 вересня 2001 р

Жителі Нью-Йорка хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих при теракті 11 вересня 2001 року, повідомляє радіо "Свобода".
Президент США Барак Обама і його попередник на посту глави держави Джордж Буш відвідали меморіал, створений на місці, де до терористичного нападу стояли два хмарочоси Всесвітнього торгового центру.
Меморіальні церемонії в США проходять на тлі особливого посилення заходів безпеки у Вашингтоні та Нью-Йорку в зв'язку з інформацією, яка з'явилася напередодні, про можливу загрозу терактів, які готує "Аль-Каїда".

Відзначимо, сьогодні в багатьох країнах світу проходять траурні церемонії, присвячені десятирічній річниці терактів. У столиці Афганістану, Кабулі, співробітники американського посольства зібралися біля місця, позначеного флагштоком, де похований уламок однієї з будівель Всесвітнього торгового центру. Виступаючи на церемонії, посол США в Афганістані Райян Крокер віддав данину пам'яті загиблих 11 вересня, а також у наступних війнах.
Заходи, присвячені річниці нападів на Всесвітній торговий центр, пройшли в Японії, Новій Зеландії та Австралії. У них взяли участь видатні громадські діячі та родичі жертв терактів.
Ряд траурних церемоній проходить також у Лондоні та Берліні.