ua en ru

В Нью-Йорку і Нью-Джерсі п'ять основних аеропортів будуть тимчасово закриті для прибуття пасажирів

В Нью-Йорку і Нью-Джерсі п'ять основних аеропортів будуть тимчасово закриті для прибуття пасажирів починаючи з полудня суботи 27 серпня 2011 р. у зв'язку зі ураганом "Айрін". На даний момент вже скасовано 7 тис. рейсів, передає Associated Рress з посиланням на заяви представників транспортного департаменту штатів Нью-Йорк і Нью-Джерсі.

Тимчасово припинять приймати як домашні, так і міжнародні рейси такі великі аеропорти, як міжнародний аеропорт ім. Джона Кеннеді, міжнародний аеропорт Ньюарк Ліберті, аеропорт Ла Гардія, міжнародний аеропорт імені Стюарта і аеропорт Тетерборо.

Влада прийняла таке рішення, щоб не допустити неминучого скупчення в аеропортах великої кількості пасажирів: через загрозу урагану в штатах буде повністю зупинено рух громадського транспорту і прибулі пасажири будуть змушені залишатися в залах прильоту.

Нагадаємо, 24 серпня ц.р. ураган "Айрін", що сформувався в Карибському морі, посилився до третьої категорії небезпеки. За даними Національного центру США по спостереженню за ураганами, максимальна швидкість вітру в центрі вихору досягає 185 км/год. При цьому швидкість "Айрін" може ще збільшитися в найближчі дні. "Айрін" - дев'ятий у нинішньому сезоні ураганів в Атлантиці.

Раніше сьогодні Президент Барак Обама звернувся до нації з попередженням, що, за даними метеорологів, ураган може досягти історичних масштабів.