ua en ru

У новозеландському Крайстчерчі відмінено режим НС, введений після землетрусу в лютому 2011 р

Міністр цивільної оборони Нової Зеландії Джон Картер у неділю оголосив про скасування режиму надзвичайного стану, введеного в місті Крайстчерч після потужного землетрусу, що стався 22 лютого, передає "Сіньхуа".
Нагадаємо, 22 лютого в Крайстчерчі на Південному острові було зафіксовано землетрус магнітудою 6,3, що призвело до великих людських втрат і матеріальних збитків. Наступного дня прем'єр-міністр Нової Зеландії Джон Кій оголосив про введення режиму НС у постраждалому районі з метою якнайшвидшої ліквідації наслідків стихійного лиха.
Д.Картер сьогодні заявив, що уряд продовжить відновлювальні роботи, за які фактично буде відповідати новостворена комісія Кентербері з відновлення після землетрусу. Він також висловив вдячність міжнародним рятувальникам, які брали участь у пошуково-рятувальних операціях.
За даними місцевої поліції, землетрус у Крайстчерчі призвів до загибелі 181 людини і зруйнував велику кількість споруд. У районі Кентербері в центральній частині Південного острова все ще відбуваються афтершоки. Останній був зафіксований 30 квітня, його сила склала 5,2 балу за шкалою Ріхтера.