ua en ru

У Новосибірську (РФ) через відмову двигуна аварійно сів Boeing-757

Співробітники Західно-Сибірського слідчого управління на транспорті СК РФ проводять перевірку за фактом аварійної посадки літака Boeing-757. Вранці 24 червня повітряне судно компанії "Вім-Авіа", що виконувало рейс сполученням "Єкатеринбург-Ханой", вчинило аварійну посадку в аеропорту Новосибірська. Про це повідомили в прес-службі Слідчого комітету.

У момент приземлення на борту літака знаходилися 163 пасажири і члени екіпажу, ніхто з них не постраждав. За попередніми даними, причиною події стала відмова лівого двигуна. На даний момент фахівці з'ясовують причини інциденту.

Схожий інцидент стався вранці 22 червня в Тюмені. Тоді літак Boeing-737 авіакомпанії "Ямал", що вилетів з Тюмені в Сочі, практично відразу після зльоту повернувся в аерогавань Рощино. Причиною аварійної посадки стало зростання температури двигуна.

У момент посадки на борту літака знаходилися 84 пасажири і шість членів екіпажу, ніхто з них не постраждав. Пасажири вирушили до місця призначення іншим рейсом.

Нагадаємо, на початку червня в Нігерії пасажирський лайнер впав на житлові будинки. Літак MD-83 авіакомпанії Dana Air впав в одному з густонаселених районів Лагоса. З невстановлених причин, екіпаж лайнера ухвалив рішення повернутися в аеропорт, але лайнер не дотягнув до злітно-посадкової смуги і впав на житловий квартал. Boeing протаранив магазин, церкву, потім ще кілька будинків і загорівся. Вогонь охопив і припарковані поблизу автомобілі. В авіакатастрофі не вижив ніхто з тих, хто перебував на борту - всього 153 людини. Крім того, на землі у вогні загинули близько 10 осіб.