ua en ru

В даний час важко прогнозувати ціни на нафту, у зв'язку з економічною ситуацією в світі, - генсек ОПЕК

В даний час важко прогнозувати ціни на нафту, оскільки у світі існують серйозні проблеми з боргами, безробіттям та інфляцією, а ціни на нафту залежать від економічної ситуації в світі, вважає генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Абдалла Салем аль-Бадрі, передає "Сіньхуа".

"ОПЕК візьме на себе зобов'язання забезпечення поставок енергоносіїв і постарається задовольняти глобальне споживання нафти. Організація проаналізує запаси енергоносіїв у своїх країнах-членах, а також буде вести контроль над енергетичним ринком для забезпечення балансу між попитом і споживанням, у разі виникнення надзвичайного стану, наприклад, припинення поставок нафти з Лівії, ОПЕК постарається заповнити дефіцит енергоносіїв в глобальному масштабі", - зазначив він.

Аль-Бадрі також закликав ЄС утриматися від заборони на експорт нафти з Ірану. Він попередив, що така заборона лише посилить проблему поставок нафти в ЄС, тому що в даний час той щодня імпортує з Ірану приблизно 865 тис. барелів нафти.