ua en ru

У МВС збираються призначати начальниками міліції тих, хто протистояв терористам

На високі пости в органи внутрішніх справ будуть призначатися ті міліціонери, які протистояли терористам на Донбасі.

На високі пости в органи внутрішніх справ будуть призначатися ті міліціонери, які протистояли терористам на Донбасі. Про це сьогодні на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Призначатися на керівні посади будуть ті міліціонери, які відзначилися в опір терористам, яких катували і били. Наприклад, високу посаду отримає Крищенко. Це заступник начальника Горлівської міліції, якого били, який не погодився приймати присягу на вірність терористам. Зараз одужує начальник міліції міста Маріуполя Андращук, якому завдали важкі каліцтва, і він більше 2-х місяців відновлював своє здоров'я в лікарнях Києва. Також високі посади отримають всі ті, хто чинив опір терористам", - повідомив Геращенко.

Він зазначив, що МВС хоче обмежити можливість обиратися на державні посади людям, які підтримували ідеї бойовиків.

"Дуже серйозне питання про те, що після повного звільнення Донбасу необхідно визначитися, як проводити вибори. Чи можна допустити, щоб мешканці, громадяни, які відкрито заявляли про своє визнання того, що Україні треба розділитися на частини, що Україна повинна стати частиною Росії або, що Донбас має відокремитися, - чи повинні ці люди мати право обиратися і бути обраними депутатами і працювати в органах місцевої влади і так далі. Позиція МВС полягає у тому, що необхідно приймати законодавчу базу, яка б обмежувала права цих громадян на те, щоб обиратися і бути обраними. Тому, що інакше ми не зможемо створити ситуацію, при якій Україна буде єдиною. Хоче громадянин жити в Росії? Будь ласка: чемодан, вокзал, Росія", - заявив Геращенко.