ua en ru

У Москві тривають спроби агресивно налаштованої молоді організувати ходи і мітинги

У центрі Москви група агресивно налаштованих людей, імовірно футбольних уболівальників, продовжує спроби проведення несанкціонованих ходів і мітингів.Як повідомило джерело в правоохоронних органах столиці, натовп агресивно налаштованих молодих людей в даний час спустилася на станцію метро "Третьяковська". До цього вони намагалися пройти на Пушкінську площу і взяти участь у санкціонованому столичною владою мітингу. Проте співробітники міліції, що стоять в оточенні, не пустила агресивно налаштовану молодь на Пушкінську площу.
Інформації про затриманих або постраждалих немає.
11 грудня вдень на Манежній площі в Москві відбувся несанкціонований мітинг. Його учасники зажадали покарати вбивць Єгора Свиридова - вболівальника московського "Спартака", убитого в ніч на 6 грудня на Кронштадтському бульварі в Москві. У якийсь момент акція переросла в зіткнення з міліцією. Знаходилися на площі молоді люди закидали співробітників ОМОНу петардами та пляшками. Міліція змушена була застосувати силу - 65 осіб були затримані.
Пізніше організація уболівальників "Спартака" заявила про свою непричетність до організації заворушень. Керівництво МВС і Російського футбольного союзу в своїх заявах підкреслило, що за подіями на Манежній площі стоять не фанатські групи, а націоналістичні організації, які скористалися тим, що трапилося в своїх інтересах.
Президент Росії Дмитро Медведєв на зустрічі з міністром внутрішніх справ Рашидом Нургалієвим схвалив дії міліції 11 грудня на Манежній площі.