ua en ru

У Москві правоохоронці закликають присутніх біля Київського вокзалу представників радикальних угруповань розійтися

Співробітники Московської міліції через гучномовці закликають присутніх біля Київського вокзалу представників радикальних угруповань розійтися, дотримуватися громадського порядку, не перетинати лінії обстав і т.п. Як передає кореспондент РБК із місця подій, міліціонери закликають молодь замислитися про наслідки, якими загрожує загострення ситуації.

До площі продовжують підходити групи молоді, проте визначити їх приналежність до того чи іншого угруповання не можна, як не можна передбачити і розвиток подій.

На станції метро "Київська" співробітники міліції перевіряють документи у всіх молодих людей, які у складі груп намагаються вийти в місто. Також оглядаються їхні особисті речі і проводиться огляд кишень. З метою недопущення безладів закрито вихід з метро зі станції "Київська" до торгового центру "Європейський". На самій площі Київського вокзалу тривають затримання.

Як вже повідомлялося, уродженці північнокавказьких республік через мережу інтернет домовилися о 18:00 мск 15 грудня 2010 р. у торгового центру "Європейський" провести акції у відповідь на несанкціонований мітинг, який відбувся 11 грудня 2010р. на Манежній площі.
Нагадаємо, учасники несанкціонованого мітингу на Манежній площі столиці 11 грудня 2010 р. вимагали покарати вбивць Єгора Свиридова - вболівальника московського "Спартака", убитого в ніч на 6 грудня 2010 р. на Кронштадтському бульварі в Москві. У якийсь момент акція переросла в зіткнення з міліцією. Знаходилися на площі молоді люди закидали співробітників ОМОНу петардами та пляшками. У результаті масових заворушень постраждали 39 людей, у тому числі 5 працівників ОМОНу. Під час даних акцій були затримані 80 осіб. Стосовно учасників масових заворушень порушено кримінальні справи за 213 (хуліганство), ст.115 (умисне заподіяння шкоди здоров'ю невеликої тяжкості), ст.112 (умисне заподіяння шкоди здоров'ю середньої тяжкості), ч.1 ст.318 Кримінального кодексу РФ (застосування насильства щодо працівників міліції).